Chocolate banana tart / Tarta czekoladowo bananowa

Chocolate banana tart / Tarta czekoladowo bananowa


This is it. A simple,  quick, and easy recipe for yummy raw vegan banana chocolate cake. 
I made this up yesterday, while developing recipes for upcoming Christmas plant based picnic. When I cook or bake I always want to create healthy and delicious recipes and hopefully you will love this one as well.

In addition to being vegan, this pie is also gluten-free and processed sugar free. A Halloween miracle if you ask me!

This tart combines two of my favourite flavours bananas and raw cacao. Raw cacao has been in my kitchen for over 6 months and I have to admit, I am addicted.
I only use BIG TREE FARMS raw cacao powder and if you haven't had chance to try it yet, you should. Is really delicious, certificated and fair-traded (but there will be another post on this brand products).


So let me tell you what is in the tart.


Ingreadients

For the crust

2 1/2 cup walnuts
1/2  cup cashews ( soaked in warm water for 10-15 min)
pinch of himalayan  salt
1/2 teaspoon vanilla powder
1 tbsp maca powder Organic Burst
1  cup dates
4 tbsp of chia seeds The Chia Co
3 tbsp ground almonds 



For the filling




METHOD

  1. Prepare the crust: you will need processor, add the walnuts, pulls them until finely add pitted dates and process until combined. Add in the rest of the crust ingredients and process until everything is combined. The dough should stick together when pressed between your fingers. If it doesn’t, add optional coconut oil and process again
  2. Move the crust mixture into the prepared tart dish. Spread out evenly. Put in the fridge for 10-15min.
  3. Prepare filling, you will need food processor. Pulls avocados with bananas until combined, add the rest of the ingredients,mix together until combined. Spoon the mixture to previously prepared crust.
  4. Refrigerate for 3h or overnight.

Enjoy



Chocolate banana tart / Tarta czekoladowo bananowa



To jest to. Pyszna tarta czekoladowa.

Prosty, szybki i łatwy przepis na pyszne surowe wegańskie ciasto czekoladowo-bananowe.
Zrobiłam to swczoraj, przy opracowywaniu receptur na nadchodzące spotkanie z plant basted picnic. Kiedy dziele sie z wami moimi przepisami, zawsze chcę stworzyć zdrowe i smaczne przepisy kulinarne i mam nadzieję, że spodoba się ten.

Oprócz tego, że to ciasto jest weganskie, to ciasto jest również bezglutenowe, i nie ma przetworzonego cukru.

Ta tarta łączy dwa z moich ulubionych smaków bananów i surowe kakao. Surowe kakao było w mojej kuchni przez ponad 6 miesięcy i muszę przyznać, że jestem uzależniony.
Używam tylko wielkie drzewo surowe kakao w proszku gospodarstw, a jeśli nie miał okazję spróbować tego jeszcze, powinieneś. Czy naprawdę pyszne, certyfikowane i uczciwego obrotu (ale nie będzie kolejny post na tym markowych produktów).


Więc pozwól mi powiedzieć, co jest w mojej tarcie.

Produkty potrzebne do zrobienia tarty

Na spòd

2 1/2 szklanki orzechów włoskich
1/2 szklanki orzechy nerkowca (moczone w ciepłej wodzie przez 10-15 min)
szczypta soli himalajskiej
1/2 łyżeczki proszku wanilioego
1 łyżka proszku maca Organic Burst
1 cubek daktyli
4 łyżki nasion Chia Chia Co.
3 łyżki zmielonych migdałów



Do napełniania

2 dojrzałe awokado
2 dojrzałe banany
1 łyżeczka wanilii w proszku
szczypta soli himalajskiej
1/2 szklanki surowego kakao w proszku 
2 łyżki cukru kokosowego 
1/2 szklanki oleju kokosowego 



METODA

1. Przygotuj spòd: potrzebny bedzie procesor, dodać orzechy, miel je do uzyskania mialy, następnie dodać daktyle i polaczyc. Dodać pozostale skladniki i mixowas aż wszystko jest połączone.Ciasto powinno się trzymać/ sklejac razem, gdy wciśnięty między palcami. Jeśli tak nie jest, należy dodać opcjonalny olej kokosowy i mixowac ponownie
2. Przenieść mieszaninę  do przygotowanego naczynia przygotowanego na tarte. Rozkłozyc równomiernie. Wstaw do lodówki na 10-15 minut.
3. Przygotować nadzienie.  Wrzuc awokado i banany,  mixowac aż sie połącza, dodać resztę składników, wymieszać do połączenia składników. Łyżka mieszaninę wlozyc na uprzednio przygotowany spod.
Przechowywać w lodówce przez 3 godziny lub na noc.


Chocolate banana tart / Tarta czekoladowo bananowa

Labels: , , , , , , ,