Oatmeal cookies / Ciasteczka owsiane



Oatmeal cookies / Ciasteczka owsiane bezglutenowe ciastka cookies owsiane weganskie vegan

Hello there! I have a sweet treat for you today. 
Everyone loves fresh, homemade oatmeal cookies right? These cookies are 100% organic, gluten free, dairy free and vegan.
Oatmeal cookies are a totally amazing, and easy to make. I made mine based on my mum's recipe, with the difference that mine are totally vegan and gluten free.

These cookies are healthy, they are great as a breakfast or a post-workout snack or a treat for being good ( like me).
I enjoyed mine today during the rainy Sunday with cuppa of coffee.

So to make these yummy cookies you will need:

Ingredients ( to make 18 cookies)

3 cups of roles oats
2 flax eggs ( 2 tbsp of flax seeds and 6 tbsp of water)
1/2 cup all purpose gluten free flour Bob's Red Mill
1/2 tbsp of maca powder - organic burst
1/2 tbsp of baobab powder - Minvita
1/2 cup of coconut sugar
1 tsp of vanilla powder
pinch of himalayan salt
1/2 tsp of baking powder (GF) Doves farm
1/2 tsp of bicarbonate of soda (GF) Doves Farm
5 tbsp of melted coconut oil  Lucy Bee 
5 tbsp of almond milk Blue Diamond 

for chocolate cookies you will need
2 tbsp cacao powder Big Tree Farms
2 tbsp Raw Cocoa Superseeds - Punch Foods
handful of chopped walnuts or pecans 




Method:
  1. Preheat oven to 175°C  (350F).
  2. In a small bowl, mix together all dry ingredients ( apart from cacao powder and Punch seeds.
  3. Add flax eggs.
  4. Stir together add almond milk and melted coconut oil and let the mixture sit for about 10 minutes.
  5. Divide the dough into 2 portions. 
  6. Made planin oat cookies by forming little balls and flattening them. 
  7. Made chocolate oatmeal cookies by adding cacao and raw chocolate Punch supersedes. 
  8. You should get about 18 medium size cookies.
  9. Place in oven and bake for 15-20 minutes, or until the bottom of the cookies have browned a tiny bit.
  10. Take them out, let cool and enjoy.






Witaj! Dziś zapraszam ciebie słodki poczęstunek .
Każdy uwielbia świeże, domowe ciasteczka owsiane prawda? Moje ciasteczka  te są w 100% ekologiczne, bez glutenu, nabiału i wegańskie.
Ciasteczka owsiane są niesamowite i łatwe do wykonania. Zrobiłam moje na podstawie przepisu mojej mamy, z tą różnicą, że moje są całkowicie wegańskie i bezglutenowe.

Te ciastka są zdrowe, są świetne jako śniadanie lub przekąska po treningu lub nagroda  (jak dla mnie).


A oto co potrzeba do przyżadzenia tych ciasteczek.


3 szklanki platkow owsianych bezglutenowych
2 jajka weganskie (2 łyżki  lnu i 6 łyżek wody)
1/2 szklanki  mąki bezglutenowej 
1/2 łyżki maca pudru ( jesli masz dostepne)
1/2 łyżki baobab pudru ( jesli masz dostepne)
1/2 szklanki cukru kokosowego
1 łyżeczka proszku waniliowego
szczypta soli himalajskiej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowy)
1/2 łyżeczki sody  (bezglutenowa)
5 łyżki roztopionego oleju kokosowego
5 łyżek mleka migdałowego

Aby zrobic czekoladowe ciastka potrzeb bedzie dodac 2 lyzki cacao.


Metoda:


1.Piec wstępnego nagrzewania do 175 ° C (350F).
2.W małej misce wymieszać wszystkie suche składniki (oprócz proszku kakaowego i nasion Punch.
3.Dodać jajka lnu.
4.Wymieszać razem dodać mleko migdałowe i roztopione olej kokosowy i niech mieszaniny siedzieć na około 10 minut.
5.Ciasto podzielić na 2 części.
6. Zrob ciasteczka owsiane, tworząc małe kulki i ich spaszczenie.
7.Wykonane czekoladowych ciasteczka owsianych, wymaga dodania kakao i uformowania kuleczek i splaszczenia ich.
8.Powinno wyjsc około 18 średnich ciasteczka wielkości.
9.Umieścić w piekarniku i piecz przez 15-20 minut, aż spód ciasteczka się zarumieni odrobinę.
10.Wyjmij je, ostudzić i ciesz sie smakiem.







Labels: , , , , , ,