Hello there! I have a sweet treat for you today.
Everyone loves fresh, homemade oatmeal cookies right? These cookies are 100% organic, gluten free, dairy free and vegan.
Oatmeal cookies are a totally amazing, and easy to make. I made mine based on my mum's recipe, with the difference that mine are totally vegan and gluten free.
These cookies are healthy, they are great as a breakfast or a post-workout snack or a treat for being good ( like me).
I enjoyed mine today during the rainy Sunday with cuppa of coffee.
So to make these yummy cookies you will need:
Ingredients ( to make 18 cookies)
3 cups of roles oats
2 flax eggs ( 2 tbsp of flax seeds and 6 tbsp of water)
1/2 cup all purpose gluten free flour Bob's Red Mill
1/2 cup of coconut sugar
1 tsp of vanilla powder
pinch of himalayan salt
for chocolate cookies you will need
handful of chopped walnuts or pecans
Method:
- Preheat oven to 175°C (350F).
- In a small bowl, mix together all dry ingredients ( apart from cacao powder and Punch seeds.
- Add flax eggs.
- Stir together add almond milk and melted coconut oil and let the mixture sit for about 10 minutes.
- Divide the dough into 2 portions.
- Made planin oat cookies by forming little balls and flattening them.
- Made chocolate oatmeal cookies by adding cacao and raw chocolate Punch supersedes.
- You should get about 18 medium size cookies.
- Place in oven and bake for 15-20 minutes, or until the bottom of the cookies have browned a tiny bit.
- Take them out, let cool and enjoy.
Witaj! Dziś zapraszam ciebie słodki poczęstunek .
Każdy uwielbia świeże, domowe ciasteczka owsiane prawda? Moje ciasteczka te są w 100% ekologiczne, bez glutenu, nabiału i wegańskie.
Ciasteczka owsiane są niesamowite i łatwe do wykonania. Zrobiłam moje na podstawie przepisu mojej mamy, z tą różnicą, że moje są całkowicie wegańskie i bezglutenowe.
Te ciastka są zdrowe, są świetne jako śniadanie lub przekąska po treningu lub nagroda (jak dla mnie).
A oto co potrzeba do przyżadzenia tych ciasteczek.
3 szklanki platkow owsianych bezglutenowych
2 jajka weganskie (2 łyżki lnu i 6 łyżek wody)
1/2 szklanki mąki bezglutenowej
1/2 łyżki maca pudru ( jesli masz dostepne)
1/2 łyżki baobab pudru ( jesli masz dostepne)
1/2 szklanki cukru kokosowego
1 łyżeczka proszku waniliowego
szczypta soli himalajskiej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowy)
1/2 łyżeczki sody (bezglutenowa)
5 łyżki roztopionego oleju kokosowego
5 łyżek mleka migdałowego
Aby zrobic czekoladowe ciastka potrzeb bedzie dodac 2 lyzki cacao.
Metoda:
1.Piec wstępnego nagrzewania do 175 ° C (350F).
2.W małej misce wymieszać wszystkie suche składniki (oprócz proszku kakaowego i nasion Punch.
3.Dodać jajka lnu.
4.Wymieszać razem dodać mleko migdałowe i roztopione olej kokosowy i niech mieszaniny siedzieć na około 10 minut.
5.Ciasto podzielić na 2 części.
6. Zrob ciasteczka owsiane, tworząc małe kulki i ich spaszczenie.
7.Wykonane czekoladowych ciasteczka owsianych, wymaga dodania kakao i uformowania kuleczek i splaszczenia ich.
8.Powinno wyjsc około 18 średnich ciasteczka wielkości.
9.Umieścić w piekarniku i piecz przez 15-20 minut, aż spód ciasteczka się zarumieni odrobinę.
10.Wyjmij je, ostudzić i ciesz sie smakiem.
Labels: bezglutenowe, cookies, desserts, gluten free, oatmeal cookies, sweets, vegan