Raw, vegan chocolates packed with super foods / Czekoladki weganskiepelne super foods







Skip the store bought chocolates and make your own, delicious, vegan raw and full of goodness.  

Most store bought chocolate contain sugar or high fructose corn syrup and preservatives and many more unhealthy things.
Mine are made from the finest ingredients and they are packed with superfoods and love. 

I made them for last weekend Plant Basted Picnic ( there will be a separate post about it).
I would like to say a big THANK YOU to Big Tree Farms UK , for supplying me with cacao butter, raw cacao powder and coconut sugar so I could make as many chocolates as possible.









Today, I’m going to share with you 3 recipes that created for my sweet chocolate making adventure.

In this recipe, I paired high quality raw cacao and cacao butter with amazing superfood, for the extra boost.



The first recipe will be for the:  Green Power Chocolates

Can you see this amazing green colour ? I am so please with the way how my chocolates turned.
Spirulina is a natural algae powder that is incredible high in protein and nutrients and has so many health benefits to our body:



To make 25 of these green beauties you will need:

For the white vanilla chocolate
2 tbps of cacao butter 
1 tbsp of vegan icing sugar ( I used SUMA Vegan Icing Sugar)
1 tsp of  Minvita baobab powder 
1/2 tsp of vanilla powder
For the green chocolate 
2 tbps shredded cacao butter 
1 tbsp of vegan icing sugar ( I used SUMA Vegan Icing Sugar)
1 tsp of Organic Burst  of Spirulina powder









Method for white chocolate

1. In metal bowl mix all ingredients, remember to put coconut butter on the bottom of the bowl and let it melt.
2. Melt cocoa butter in a double boiler or a glass bowl on top of a small pan with an inch of water (make sure water isn't touching bowl) over medium heat.Try to keep the temperature max 42C.
3. When cocoa butter is completely melted, remove from heat and blend it in the blender to make sure that the consistence is smooth and all ingredients are well incorporated together.
4. Make sure all ingredients are well incorporated and smooth. 
5. Use silicone brush to make the uneven while splatters in chocolate the molds.
6. Refrigerate for 10min and in the mean time prepare the green chocolate.

To make green chocolates. 
Follow step 1-6 . By adding spirulina your mixture will turn green.


To make dark chocolate follow the recipe on the bottom on this post.













Pink chocolate is made with powdered raspberries.

To make them you will use the same ingredients I used for the white chocolate and for the rasberrie flavour just add 2 tsp of the powder ( instead of spirulina)

Follow all rules as above to prepare your chocolates.















To make these, beautiful and traditional chocolates you will need:


125 shredded cacao butter 
60 gr raw cacao powder 
50 gr coconut sugar ( powdered)
1 tsp of Organic Burst maca powder 

Method

1. In metal bowl mix all ingredients, remember to put coconut butter on the bottom of the bowl and let it melt.
2. Melt cocoa butter in a double boiler or a glass bowl on top of a small pan with an inch of water (make sure water isn't touching bowl) over medium heat.Try to keep the temperature max 42C.
3. When cocoa butter is completely melted, remove from heat and blend it in the blender to make sure that the consistence is smooth and all ingredients are well incorporated together.
4. Make sure all ingredients are well incorporated and smooth. Cool it down a little ( down under 30C)
5. Use silicone molds, fill them up with the mixture.
6. Refrigerate for minimum an hour and enjoy.








Masz ochote na cos slodkiego ? 
Chodzi za Toba snak czekolady?

Zrób własne, pyszne wegańskie surowe i pełne superfoods czekoladki.
W większości kupione w sklepie czekolady zawierają cukier lub syrop kukurydziany o wysokiej zawartości fruktozy i konserwantów i wiele więcej niezdrowych rzeczy.
Moje czekoladki wykonane są z najlepszych składników i są pełne wspaniałosci i miłości.


Dziś mam zamiar podzielić się z wami trzema przepisami, które powstały podczas mojej słodkiej  czekoladowej przygody.


Aby zrobic ok 25 tych zielonych piękności będzie potrzebne:

Na biała czekolade 
2 tyzki stolowej z masłem kakaowym
1 łyżka cukru pudru wegańskiego
1 łyżeczka proszku baobab (opcjonalne)
1/2 łyżeczki proszku waniliowego

Na zielona czekolade
2 lyzki stolowe rozdrobnionego masła kakaowego
1 łyżka cukru pudru wegańskiego
1 łyżeczka sproszkowanej Spiruliny 


Metoda na białą czekoladą

1. W metalowej misce wymieszać wszystkie składniki, pamiętaj, aby umieścić masło kokosowe na dnie miski i niech się stopi.
2. Roztopić masło kakaowe w misce na parze (na szczycie niewielkiego garnka z woda upewnij się, woda nie dotyka miski) na średnim ogniu.Try utrzymać 42C temperatury max.
3. Gdy masło kakaowe jest całkowicie rozpuszczone, zdjąć z ognia i zmiksować je w blenderze, aby upewnić się, że konsystencja jest gładka i wszystkie składniki są dobrze razem wymieszane.
4. Za pomocą silikonowej szczoteczki do nierówna, gdy rozpryskuje w czekoladzie form.
5. Przechowywać w lodówce przez 10 minut, w tym czasie przygotować zieloną czekoladę.

Aby zielone czekoladki.
Wykonaj krok 1-6. Poprzez dodanie spiruliny Twój mieszaninę zmieni kolor na zielony.

Czy widzisz ten niesamowity kolor zielony? J
Spirulina jest naturalny proszek z alg, które jest niesamowite bogate w białko i substancje odżywcze i ma tak wiele korzyści zdrowotnych dla naszego organizmu:

Spirulina zawiera Omega 3, 6 i 9s, szczególnie wysokie w Omega-3.
Spirulina (według Wikipedia) "Spirulina zawierają witaminy B-1 (tiamina), B-2 (ryboflawina), B-3 (amid kwasu nikotynowego), B-6 (pirydoksyna), B-9 (kwas foliowy), witaminę C, witamina D, witamina A i witamina E
Spirulina jest bardzo wysoki w chlorofil
Spirulina jest bogata w wapń






Aby zrobic ciemna czekolada śledzić przepis na dole w tym poście.





Wykonanie różowych czekoladek wymaga sproszkowanych malin.

Aby im będzie korzystać z tych samych składników co użyłam do białej czekolady i dla smaku malin wystarczy dodać 2 łyżeczki proszku (zamiast spiruliny).

Należy przestrzegać wszystkich zasad, jak wyżej, aby przygotować czekoladki ( punkty 1-5).






Aby zrobic tradycyjne czekoladki będą nam potrzebne nastepnujace skladniki:

125 rozdrobnionego masło kakaowe
60 g surowego kakao w proszku
50 gr cukru kokosowego (w proszku)

metoda

1. W metalowej misce wymieszać wszystkie składniki, pamiętaj, aby umieścić masło kokosowe na dnie miski i niech się stopi.
2. Roztopić masło kakaowe w misce na parze (na szczycie niewielkiego garnka z woda upewnij się, woda nie dotyka miski) na średnim ogniu.Try utrzymać 42C temperatury max.
3. Gdy masło kakaowe jest całkowicie rozpuszczone, zdjąć z ognia i zmiksować je w blenderze, aby upewnić się, że konsystencja jest gładka i wszystkie składniki są dobrze razem wymieszane.
4. Ostudzic nieco do 30 C
5. Za pomocą formy silikonowe, wypełnić je z mieszaniną.
6. Przechowywać w lodówce przez minimum godzinę i zajadac sie godzine pozniej.

Smacznego


Labels: , , , , , , , , ,