Przez długi czas nie mogłam znaleźć granoli, które lubię, które nie mają żadnego rafinowanego cukru lub niezdrowych składników.
Śniadanie jest moim ulubionym posiłkiem dnia. I chcę, aby było tak zdrowe jak to tylko możliwe. Uwielbiam także owsianki na śniadanie, są one smaczne, proste do wykonania i bogate w białko.
Dzisiaj przedstawiam wam przepis na czekoladowa granole, bezglutenowa i rowniez dobra dla veganow. Ten przepis, jeśli pełne najlepszych składników.
Zapach świeżego muesli pochodzących z pieca jest niesamowity! Ta chrupiąca i orzechowa granola to niebo dla podniebienia.
Składniki:
1 szklanka płatków owsianych (bezglutenowych)
1 szklanka mieszanych orzechów i nasion (pekany, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, nasiona dyni, nasiona słonecznika, migdały rozdrobnione)
1 1/2 łyżki kakao w proszku
2 łyżki oleju kokosowego
Szczypta soli
1 łyżka cukru kokosowego lub słodzik do wyboru
instrukcje
1.Podgrzej piekarnik do 150 ° C.
2. Rozposc olej kokosowy, dodać kakao i cukier kokosowy (lub słodzik do wyboru) i proszek Maca. Wymieszać do połączenia składników.
3. Dodać orzechy, nasiona i płatki owsiane.
4. Wymieszać, aż wszystko jest równomiernie połączone w czekoladzie.
5. Wyłożyć blache do pieczenia pergaminem i rozsypach na nim granole.
6. Piec w piekarniku, mieszając tylko raz lub dwa razy w trakcie procesu pieczenia, około 20-30 minut.
7. Granole przechowywać w szczelnym pojemniku w chłodnym miejscu.
Smacznego!