Fluffy ricotta-baobab pancakes GF/ Bezglutenowe placuszki z ricotta i baobabem



Fluffy ricotta-baobab pancakes GF/ Bezglutenowe placuszki z ricotta i baobabem


Hello mo dear readers.
Today it's last recipe for week with Aduna products. I had great week creating recipes with Aduna products. Sometimes next week will be sharing my review about they products.


I made this yummy pancakes especially for my wonderful fiancé. Fluffy and so delicate with the addition of berry sauce they taste amazing. Ricotta pancakes are something you need to try!



 To make these yummies you will need.


For 18 pancakes you will need :

1 1/4 cup of gluten free flour
1 cup of ricotta cheese
1 cup of almond milk
2 eggs ( separate eggs with whites)
1 tsp of GF baking powder
1 tsp of GF bicarbonate soda
2 tbsp of Aduna baobab powder 
2 tbsp of coconut sugar
pinch of salt


For berry sauce

1 cup of fresh or frozen blueberries
1 tbsp of coconut sugar
1 tsp of bilberry powder
1/2 lemon ( juice)
1 tbsp coconut oil 


Method:

1. Separate the eggs and whip the whites.
2. Whisk together flour, baking powder, sugar, and salt in a small bowl. Combine ricotta, milk, egg yolks, and baobab powder in a separate, larger mixing bowl. 
3. Add the dry ingredients and whites to the ricotta and milk mixture, stirring gently until just combined.
4. Heat the pan over medium-high heat. Melt a small bit of coconut oil in the pan, just enough to coat the surface.
5. Use 2 tbps measure of batter onto the hot pan. Cook the pancakes for about 2-3 minutes, until the undersides are golden and you see a few bubbles popping through the pancakes.
6. To make berry sauce. Melt coconut oil add berries, berry powders and lemon. On low heat cook it for 5min, add coconut sugar and cook another 2 min.


Enjoy!






Witam serdecznie w te niedzielne popoludnie.

Dziś zapraszam na pyszne naleśniki z ricotta. Puszyste i delikatne, z dodatkiem sosu jagodowego smakują niesamowicie. 

Do zrobienia 18 naleśników potrzebne będą:

1 1/4 szklanki mąki bezglutenowej 
1 szklanka sera ricotta
1 szklanka mleka migdałowego
2 jajka (oddzielne jaja z białkami)
2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
1 łyżeczka sody oczyszczonej
2 łyżki proszku baobab Aduna
2 łyżki cukru kokosowego
szczypta soli


Dla sosu jagodowym

1 szklanka świeżych lub mrożonych jagód
1 łyżka cukru kokosowego
1 łyżeczka proszku z czarnych jagód
2 kapsułki acai ( badz lyzeczka proszku z acai)
1/2 cytryny (sok)
1 łyżka oleju kokosowego


metoda:

1. Rozdzielić jajka na zółtka i białka. Z białek ubić pianę.
2. Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól w małej misce. Połącz ricotte, mleko, żółtka, proszek i baobab w oddzielnym, większej misce.
3. Dodaje się suche składniki i białek z mieszaniny mleka i Ricotte, delikatnie mieszając, aż do chwili połączonia wszystkich skladnikow.
4. Rozgrzać patelnię na średnim ogniu. Stopic mały kawałek oleju kokosowego 
5. Użyj 2 duze lyzki ciasta na gorącej patelni. Piec naleśniki przez około 2-3 minut, aż spód są zezzłoci.
6. Zeby zronic sos jagodowy. Roztop olej kokosowy dodaj jagody, jagodowy proszek i sok z cytryny. Na małym ogniu gotować przez 5 minut, dodać cukier i gotować kolejne 2 min.


Smacznego!



Labels: , , , , , , , , , ,