Pecan brownie slice with salted carmel spred GF / Bezglutenowe brownie z pekanami z nadzieniem karmelowym



I probably make my homemade nut mylk at least 2 a week.The most important question  I was asking myself after making my nut mylk was "what to do with all the almond pulp?" 
Getting rid of cups of pulp from organic almonds into the bin every week feels bad. I decided to make my own almond flower (will write separate post about it) for my baking experiments.

I only manager to save 1 cup of almond pulp, but that was enough to try on something new.


My recipe is very easy with no refined sugars or other nonsense.I hope that you will like it as much as my fiancé.


Ingredients:

For brownies ( I used 20c0x20cm baking tray )
1 cup of dried almond pulp
5 tbsp of coconut oil, liquid
2 large organic eggs ( for VG recipe use 2 vegan eggs)
1 tsp vanilla powder
1/2 cups chopped pecans
5 tbsp coconut sugar
1/3 cup cacao powder - Big Tree Farms
1 tsp baking soda ( gluten free)
2 tbsp Aduna baobab powder
2 tbsp Organic burst maca powder

For salted carmel spread

8 soft pitted dates ( you can soak them in warm water for 5min)
1 tbsp of water
pinch of vanilla
1/2 tsp of himalayan salt
( use high speed blender to combine all ingredients until smooth)


Method:

1. Preheat the oven to 170C.
2. Combine all ingredients in a mixing bowl, combine until consistence is thick
3. Pour the mix into the baking tray/ dish and bake 15-20min.
4. Cool down, cut into squares and spread the salted carmel spread. 
5. Enjoy







Dzisiaj zapraszam was na przepis na moje brownie przekladane masa camelowa.
Do zrobienia tego pysznego deseru wykozystalam posostałosci po moim mleku migdałowym, czyli tak zwana papke orzechowa ( ale o tym w moim nastepnym poscie).


Mój przepis jest bardzo prosty z wykorzystaniem samych dobrych produktow. Mam nadzieję, że i wy polubicie go tak bardzo, jak mój narzeczony.


składniki:

Dla ciasteczka (użyłam 20c0x20cm pieczenia tacy)

1 szklanka suszonych migdałowej papki
5 łyżek oleju kokosowego, ciekłej postaci
2 duże jajka (do weganskiej opcji uzyj 2 wegańskie jaja)
1 łyżeczka wanilii w proszku
1/2 szklanki posiekanych orzechów pekan
5 łyżek cukru kokosowego
1/3 szklanki kakao w proszku
1 łyżeczka sody oczyszczonej (bez glutenu)
2 łyżki proszku baobab 
2 łyżki proszku maca

Na mase karmelowa potrzeba:

8 miękkie daktyle  (można moczyć je w ciepłej wodzie przez 5 minut)
1 łyżka wody
szczypta wanilii
1/2 łyżeczki soli himalajskiej
(Użyć szybki miksera, połączyć wszystkie składniki na gładką masę)


metoda:

1. Rozgrzej piekarnik do 170 ° C.
2. Połącz wszystkie składniki w misce, połączyć aż konsystencja jest gęsta i jednolita.
3. Wlać mieszankę do pieczenia tacy / naczynia i piec 15-20 minut.
4. Schłodzić, pokroić na kwadraty i rozprowadzic mase karmelowa.
5. Smacznego












Labels: , , , , ,