Easter chocolates part 1 VG,GF/ Czekoladki wielkanocne odslona 1



Berry chocolates GF,VG / Bezglutenowe, wegańskie czekoladki arctic berries gluten free vegan bezglutenowe weganskie big tree farms
Hello everyone, hope that you are having great day.
As promised couple of days ago, I am planning to share with you a couple of new chocolate recipes, specially for Easter.
First recipe is for yummy dark berry chocolate.

Ingreadients:
To make 4 slabs and 10 small chocolates 
For dark chocolate:
125 gr of cacao butter
2 tbsp of coconut sugar ( you can add any sweetener or skip this for 100% dark chocolate)
6 tbsp of raw cacao powder
1 tbsp of baobab powder
pinch of salt
1 tsp of vanilla powder


For white chocolate:
60gr cacao butter
1 tbs vegan icing sugar


For colours:
1 tsp of sea buckthorn powder
1 tbs of cranberry powder
Method:
1. Melt all ingredients for dark chocolate in double boiler ( keep low temperature under 42C so the chocolate remain raw).
2. In separate bowl melt all ingredients for white chocolate.
3. Blend dark chocolate then white to have ,even consistence.
4. Divide white chocolate to 2 portions, add 1tsp of berry powders, mix and smear over the silicon mould. Let it cool in the fridge for 10min.
5. Pour dark chocolate over the mould and refrigerate for minimum 1h.







Witam was serdecznie po długiej przerwie.
Jak obiecywalam na Instagramie, mam dla was kilka Wielkanocnych przepisów na czekoladki.

Pierwszy przepis na pyszne czekoladki z pudrami z żurawiny i rokitnika. Idealne dla tych co nie przepadaja za bardzo slodkimi czekoladami


Ingreadients:
Aby czterech płyt i 10 małych czekoladek
Na ciemnej czekolady:
125 g masła kakaowego
2 łyżki cukru kokosowego (można dodać dowolną substancję słodzącą lub pominąć to dla 100% ciemnej czekolady)
6 łyżek surowego proszku kakaowego
1 łyżka proszku baobab
szczypta soli
1 lyzeczka vanilli


Na biała czekolade:
60gr masło kakaowe
1 łyżka cukru pudru wegańskiego

Dla kolorów:
1 łyżeczka proszku z rokitnika
1 łyżka proszku żurawinowym

Metoda:

1. Roztop wszystkie składniki do ciemnej czekolady w podwójnym garnku (utrzymać niską temperaturę poniżej 42 ° C, żeby czekolada pozostał surowa).
2. W osobnym naczyniu stopić wszystkie składniki białej czekolady.
3. Blenderem zmiksować ciemna czekolade, pózniej biała do uzyskania jednolitej konsystencji.
4. Podzielić biała czekolada do 2 porcji, dodać 1 łyżeczka proszków jagodowych, wymieszać i posmarować na formy krzemu. Ostudzić w lodówce przez 10 minut.
5. Wlać ciemnej czekoladydo formy i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę.




All photos are taken by my fiancé Michal from Misha Photography 




Labels: , , , , , , , , ,