Simple oatmeal with berry jam GF, VG/ Owsiankaowy deser sniadaniowy



Simple oatmeal with berry jam GF, VG/  Owsiankaowy deser sniadaniowy  chia seeds gluten free breakfast arctic berries big tree farms

I tend to have oatmeals for my breakfast. But sometimes I like to try something new, yet very healthy. Looking for new way to eat your morning oatmeal?
This is my newest and super easy recipe.


This amazing and super healthy breakfast is made from, layer of oats and berry chia jam and vanilla coconut yoghurt, and garnish everything with fresh berries or like me with more chia jam.

Since you can make everything the night before and layer in the morning, this breakfast is great for everyone who doesn't have much time in the morning (or who is not a morning person like myself). 

Ups, almost forgot to mention. This breakfast is totally gluten free and vegan.

Ingredients ( for 2 portions):

1/2 cup of gluten free rolled oats
1/2 cup of home made maca almond mylk
1/2 tsp of vanilla powder
1 cup of mix berries
1-2 tsp of coconut sugar / coconut nectar or any other sweetener
1 tbsp of blueberry powder
2 tbsp of chia seeds
1 small cup of vanilla coconut yoghurt
1/2 lemon
1 tbsp of coconut oil



Method:

1. Add the rolled oats, almond milk, vanilla powder, mix together and leave in the fridge overnight.
2. To make berry jam, melt coconut oil on low heat in the small pot, add berries, lemon juice, blueberry powder and sweetener of your choice. Keep it on the heat for 5 min,cool it down.
3. In the morning prepare your yummy breakfast, by layering your delicious mixtures.
4. Serve with toppings of your choice.






Uwielbiam owsianke na śniadanie. Ale czasami chciałbym spróbować czegoś nowego, a zarazem bardzo zdrowego. 
Jesli ty rowniez szukasz nowego sposobu jedzenia porannej owsianki?
To jest mój najnowszy i bardzo prosty przepis.


To niesamowite i bardzo zdrowe śniadanie składa się z, warstwy platkow owsianych, dzemu z owocow lesnych z ziarnami chia i kokosowego jogurtu.

Ponieważ można zrobić wszystko noc przed a rono tylko szybko polaczyc ze soba, to śniadanie jest dobre dla wszystkich, którzy nie mają zbyt wiele czasu w godzinach porannych (lub którzy nie lubia rano wstawac, jak ja).

Ups, prawie zapomniałam wspomnieć. To śniadanie jest całkowicie bezglutenowe i wegańskie.

Składniki (na 2 porcje):

1/2 szklanki bezglutenowych płatków owsianych
1/2 szklanki domowej roboty mleka migdalowego
1/2 łyżeczki proszku waniliowego
1 szklanka jagód ( badz mix owocow lesnych)
1-2 łyżeczki cukru kokosowego 
1 łyżka proszku jagodowego
2 łyżki nasion Chia
1 mały kubek jogurtu kokosowym
sok z 1/2 cytryny
1 łyżka oleju kokosowego



Przygotowanie:

1. Dodaj płatki owsiane, mleko migdałowe, proszek waniliowy, wymieszać i zostawić na noc w lodówce.
2. Aby zrobic dzem, stop olej kokosowy na małym ogniu w małym garnku, dodaj jagody, sok z cytryny, proszek z jagod i słodzik do wyboru. Gotuj mix na malym ogniu przez 5 minut, ochł, przez odkłady swoje pyszne mieszaniny.
4. Podawać z ulubionymi dodatkami.


If you give these a go yourself don't forget to use the hashtag #CookingWithMFMAnia so I         can see it! 
Also, let me know if there's any recipes you'd like to see!

Labels: , , , , , , , ,