Super crunchy Gaby's cookies GF/ Bezglutenowe, chrupiace ciasteczka dla Gabrysi

Gaby's cookies GF,VG/ Weganskie i bezglutenowe ciasteczka dla Gabrysi bezglutenowe oats nuts pecans organic burst maca powder bobs red mill



Its been a while since I baked something. But on Saturday my best friend asked me if its possible to make cookie recipe for her 2 years old princess.
Under 2 conditions, no nasties and no sugar.
OF COURSE THAT I CAN! - said untie Ania

So here you are, easy nasties free and great for kids- cookies.


INGREDIENTS

150 oat flour or any flour ( I used gluten free oats and blended them until I had powder)
80gr rolled oats
1 egg ( I used vegan egg)
1 ripe banana
2 tbsp of chia seeds ( optional, you can use poppy seeds instead or just skip this)
pinch of salt
2 tbsp of maca powder ( optional)
2 tbsp of honey 
120 gr coconut oil ( melted)
1 cup of pecans  ( 1/2 grind to flour, 1/2 chop)
1 tsp of vanilla
1 1/2 tsp of baking powder



METHOD

1. In the food processor ( or with fork) mash banana.
2. In the bowl mix all dry ingredients.
3. Add the banana and the dry ingredients, mix using hand mixer ( or mix by hand).
4. Add egg, melted coconut oil, honey and
5. leave it on the side for 10-15min.
6. Roll small balls and flatten them with the palm of your hand
7. Bake them in 140C-150C for 15-20min, until brown.
8. Enjoy!







Dzis zapraszam was na super smaczny i prosty przepis na bezglutenowe i weganskie '' Ciasteczka dla Gabrysi''.

Pomysl na nie powstal, po tym jak moja przyjaciolka poprosila mnie o to zebym stworzyla przepis na ciasteczka dla jej 2 letniej coreczki.

I oto jest, super prosty i pyszny na weganskie i bezglutenowe ciasteczka.


SKŁADNIKI

150 mąki owsianej lub dowolnej mąki ( ja uzylam bezglutenowych platkow owsianych, ktore smiksowalam na puder)
80gr platkow owsianyc
1 jajko (użyłam wegańskie jajko)
1 dojrzały banan
2 łyżki nasion chia (opcjonalnie, można użyć zamiast nich maku, slonecznika lub po prostu pominąć)
szczypta soli
2 łyżki proszku z macy (opcjonalnie)
2 łyżki miodu ( lub innego slodzika)
120 g oleju kokosowego (stopiony)
1 szklanka pekanów (1/2 zmielonych do mąki, 1/2 posiekanych)
1 łyżeczka wanilii
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia



METODA

1. W robocie kuchennym (lub z widelcem) podrobic banana.
2. W misce mieszać wszystkie suche składniki.
3. Dodaj banana i suche składniki, wymieszać za pomocą miksera (lub mieszajręcznie).
4. Dodać jajko, olej kokosowy  i miód
5. Pozostawić na boku przez 10-15min.
6. Zwijac małe kulki i spłaszczyć je z dłonmi
7. Pieczone w temperaturze 140 ° C-150 ° C przez 15-20min, aż będą zloto- brązowe.
8. Smacznego!







All photos are taken by my fiancé Michal from Misha Photography 

Labels: , , , , , , , , , ,