Chocolate-peanut butter mousse with warm berry jam GF,VG/ Czekoladowo-orzechowy mus z cieplym jagodowym dzemem



Chocolate-peanut butter mousse with warm berry jam GF,VG/ Czekoladowo-orzechowy mus z cieplym jagodowym dzemem



I had really busy last couple off weeks. New job interview, my IIN course and my business course.
I think, I overloaded myself with work a little.
But yesterday was the last day off the craziness. I passed my IIN test, and decided to treat my self with something delicious.

I designed new recipe, for chocolaty/ nutty and berry lovers with extra crunch.


To prepare this light, yet delicious dessert you only need 15min!
I know right, you can't complain that you have to spend to long in the kitchen.


To make one portion you will need:

For choco-nuty mousse
1/2 ripe avocado
2 tbsp cacao powder
1 ripe banana
2 tbsp of almond milk ( or any other plant milk)
1 tsp maca powder
2 tbsp peanut butter
pinch of himalayan salt


For berry jam

1 cup of mixed berries
2 tbsp coconut oil
1 tbsp of coconut nectar ( or sweetener of your choice)
1 tbsp of chia seeds
1 tsp baobab powder
1 tsb cranberry powder
1/2 lemon juice
optional you can add vanilla of cinnamon 


whole grain or quinoa puffs

Method


1. In hight speed blender mix all ingredients for the mousse,until everything is combined together and smooth.


2. For the jam, melt coconut oil, add berries, sweetener, lemon juice and the rest ( apart from chia seeds). On low-medium heat bring it to boil. Steer time to time for up to 10 min. Add chia seeds, mix together and let it cool down for 3 min.



3. Now put the layers of the mousse, puffs and berries and enjoy.








Dzisiaj zapraszam was na super szybki, super smaczny i zdrowy deser.


Aby wykonać jedną porcję potrzebujesz:

Na czekoladowo orzechowy mus

1/2 Dojrzałe awokado 
2 łyżki kakao w proszku
1 dojrzały banan
2 łyżki mleka migdałowego (lub innego mleka roślinnego)
1 łyżeczka proszku maca (opcjonalnie)
2 łyżki masła orzechowego
szczypta soli himalajskiej

Na dżemem jagodowy

1 szklanka jagód mieszanych
2 łyżki oleju kokosowego
1 łyżka nektaru kokosowego (lub słodzik do wyboru)
1 łyżka nasion Chia
1 łyżeczka proszku Baobab
Sok z 1/2 cytryny
Opcjonalnie można dodać wanilię z cynamonem

dmuchne ziarna quinoa lub ryzu


Metoda
1. W  mikserze wymieszać wszystkie składniki na mus, az wszystko jest ze sobą połączone .
2. Do dżemu, stopić olej kokosowy, dodać słodzik, jagody, sok z cytryny, i reszte (oprócz nasion Chia). Na niskim/ średnim ogniu doprowadzić do wrzenia. Mieszac od czasu do czasu przez 10 min. Dodaj nasiona chia, wymieszaj i pozostaw do ostygnięcia przez 3 min.
3. Teraz umieścić warstwy musu, chrupek z ziaren i jagód.

Smacznego






Photos by Misha Photograpy

Labels: , , , , ,