Chcocolate and strawberry icecream GF, DF/ Lody czekoladowo-truskawkowe



Chocolate and strawberry ice-cream , gluten free, dairy free


It's bank holiday Monday, so why not to spoil my man a bit with delicious and healthy ice creams.
It's creamy, it tastes like a real dessert that you'd drizzle with hot chocolate sauce and sprinkle with roasted pistachios.  


And,YES, it's dairy-free and vegan. 

I am THE BIGGEST ice-cream fan, love them. Specially when its warm and when I am off, this is a perfect dessert.  To add extra flavour to it I made yummy hot chocolate sauce, yummy.


Ups.... almost forgot, you don't need ice-cream machine to make them. 

To make it short here are the ingredients for proximately 3 large scoops of each flavour.  
This vegan ice cream is the real deal!


For strawberry ice-cream:

1 cup of frozen strawberries
1 frozen banana ( if you don't have it add ripe banana)
1 tsp of cranberry powder
pinch of vanilla powder
1 tsp of baobab powder
1 small natural coconut yoghurt



For chocolate ice-cream:

2 frozen bananas
1 medium cup of vanilla coconut yoghurt
2 tbsp of drinking chocolate
1 tsp of maca powder
1 tbsp sweet nibs
1 tbsp cacao powder



For hot chocolate sauce:

4 tbsp coconut oil
2 tbsp cacao powder 
sweetener of your choice


Method:

  1. Place the strawberries, coconut yoghurt and banana and powders in a food processor. Blend it until well combined
  2. Place the mixture in the container and let it sit in the freezer for minimum 2h. If you leave them in the freezer overnight, fore serving let them sit outside for 15 min, also blend before scooping.
  3. Repeat with chocolate ice-cream ingredients. 
  4. To make chocolate sauce, in the double boiler, melt coconut oil, add cacao powder and the sweetener, keep mixing for few min. Serve hot on the cold ice-cream.





They are also taste delicious with coffee or cherry liqueur.
Chocolate and strawberry ice-cream




Dzisiaj zapraszam was na przepyszne lody, calkowicie weganskie i bezglutenowe! I nie potrzeba ci maszynki do lodow zeby je zrobic.

W skrócie oto składniki na ło 3 duże gałki każdego smaku.
Te wegańskie lody to prawdziwy rarytas!


Do truskawekowych lodów:

1 szklanka mrożonych truskawek
1 zamrożony banan (jeśli nie masz go dodać mozesz dojrzałgo banana)
1 łyżeczka proszku żurawinowego
szczypta proszku waniliowego
1 łyżeczka proszku baobab
1 mały jogurt naturalny kokosowy (albo sojowy jesli nie macie kokosowego)



Na lody czekoladowe:

2 mrożone banany
1 średnia szklanka jogurtu waniliowego kokosowym (( albo sojowy jesli nie macie kokosowego)
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku maca
1 łyżka nibsow czekoladowych



Na gorącym sosem czekoladowym:

4 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki kakao w proszku
słodzik do wyboru


Metoda:

1.Umieść truskawki, jogurt i banana, jogurt i proszki w blenderze. Wymieszać, aż dobrze sie połączy nasza lodowa mixtura.
2. Mieszaninę umieścić w pojemniku i pozostaw w zamrażakce na minimum 2 godziny. Jeśli zostawisz je w zamrażarce przez noc, zanim zaczniesz serwowac, umiesc je na zewnątrz przez 15 minut. Polecam je jeszcze raz wlozyc do blendera zeby uzyskac lepsza konsustencje.
3.Powtórz punkt 1 i 2 na lody czekoladowe.
4.Aby zrobic sos czekoladowy, w podwojnym garnku stopić olej kokosowy, dodać proszek kakao i słodzik, mieszac przez kilku minut. 
Podawać na gorąco z zimnymi lodami.

Smacznego!

Chocolate and strawberry ice-cream





Labels: , , , , , , , , , , ,