Sunday calls for pancakes, but today I am inviting you for my easy and super yummy crêpes with light, yet delicious chocolate mousse.
Its been a while since I posted something here, but there is so much going on now. New job, wedding preparations, some new plans in my head.......
Crêpes reminds me of home, my mum use to make them for me on Saturdays.
They are are typically rolled up, like big cigars, with sort of sweet or savory filling. But there are so many unique ways to present them as well as the filling you use inside. The most delicious crdpes I've ever had were filled with my grandmas plum jam (dreaming).
Crêpes are the easiest and the quickest breakfast or lunch option plus you only need few ingredients.
For the pancakes mix:
150 gr gluten free plain flour ( I used Doves Farm)
250 ml home made almond milk
1 egg ( you can use 1 vegan egg for vegan recipe)
For chocolate mousse:
1/2 cup roasted pecans
5 soft dates
1 ripe banana
1/2 avocado
For frying:
Method:
1. Mix all pancake ingredients until well combined.
2.Heat a small non-stick frying pan with a coconut oil.
3. Cook for a few mins until golden brown on the bottom, then turn over and cook until golden on the the other side. Repeat until you have used all the mixture, stirring the mixture between pancakes and adding more coconut oil for frying as necessary.
4 To make the mousse, add all ingredients to high speed blender or food processor. Blend until well combined.
5. Serve with toppings of your choice.
Enjoy!
Niedziela= naleśniki, dzisiaj zapraszam na moje proste i super pyszne naleśniki ze światłem, a zarazem pyszny mus czekoladowy.
Naleśniki przypomina mi dom, moja mama w dziecnstwie zawsze mi je robila w soboty.
Naleśniki są najprostszym i najszybszym rozwiązaniem na śniadanie lub lunch, plus wystarczy tylko kilka składników na ich wykonanie.
Do mieszanki naleśniki:
150 g mąki bezglutenowej
250 ml mleka migdałowego domowej roboty ( chyba ze nie macie to kupne)
1 łyżeczka proszku maca
1 jajko (można użyć 1 wegańskie jajo wegańskiej receptury)
Na mus czekoladowy:
2 łyżki kakao w proszku
1/2 szklanki prażonych orzechó pekan
5 miękkie daktyle
1 dojrzały banan
1/2 awokado
kokosowy nektarmdla dodania slodkosci
1 łyżeczka proszku baobab
Do smażenia:
olej kokosowy
Metoda:
1. Wymieszac wszytskie skaldniki na nalesniki az do polaczenia.
2.Nagrzac nieprzywierającą patelnię z olejem kokosowym.
3. Smaz przez kilka minut na złoty kolor na dole, a następnie odwrócić i smażyć na złoty kolor na drugiej stronie. Powtarzać aż do momentu zużycia calej mieszaniny, mieszając mieszaninę między naleśnikami i dodając więcej oleju kokosowego do smażenia, jesli istnieje potrzeba.
4 Aby zrobic mus, dodać wszystkie składniki do miksera lub blendera. Zmiksuj dobrze az wszytskie skladniki sie ze soba polacza.
5. Podawać z dodatkami do wyboru.
Smacznego!
Labels: Aduna, bezglutenowe, big tree farms, breakfast, clean eating, gluten free, naleśniki, pancakes, pancakes sunday, recipes