Creamy avocado dip/ Kremowy dip z avocado


Avocado creamy dip/ Kremowy dip z avocado





I totally love avocados, could eat them every day all day long. 
Yesterday had 2 large and a bit overripe avocados, couple of big potatoes so decided to treat my Mr M with light dinner.

Roasted potatoes wedges with creamy avocado dip.


This dip will taste amazing with meat, roasted veggies, tortillas or as a spread on a bread, you can eat it with anything. 



INGREDIENTS:

2 ripe avocados
2 tbsp coconut oil
1 tsp of spirulina powder
2 tbsp black sesame seeds
handful of chopped flat parsley leafs
pinch od cayenne pepper
pinch of himalayan salt
1 tbsp balsamic vinegar
1 tbsp lime juice
2 cloves of garlic
pinch of black pepper
1 tbsp of chopped dill
1/2 cup of sour cream or greek yoghurt


*FOR VEGAN OPTION SKIP SOUR CREAM/ YOGHURT





METHOD:

  1. In a blender, or food processor, blend avocado, lime juice, sour cream/ yoghurt, and all other ingreadients on high speed until creamy. Season with to taste and sprinkle with fresh dill and some chilli flakes.







Ten prosty dip bedzie super dodatkiem do mies, warzy, na grilla, do kanapek i nie tylko.


Składniki:

2 dojrzałe awokado
2 łyżki oleju kokosowego
1 łyżeczka proszku spirulina
2 łyżki czarnego sezamu
garść posiekanych liści pietruszki 
szczypta pieprzu cayenne 
szczypta soli himalajskiej
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka soku z limonki
2 ząbki czosnku
szczypta czarnego pieprzu
1 łyżka posiekanego koperku
1/2 szklanki kwaśnej śmietany lub jogurtu greckiego





METODA:

W blenderze lub malakserze, zmiksowac awokado, sok z limonki, śmietana / jogurt, i wszystkie inne skladniki na wysokich obrotach do kremowej konsystencji. Doprawic do smaku i posypać koperkiem i płatkami chili.


Smacznego!

Labels: , , , , , ,