Chia pudding with salted caramel/ Puding chia z sosem karmelowym.

Chia pudding with salted carmel/ Puding chia z sosem karmelowym, kaduna, baobab, maca, organic burst

Desserts based on these extremely amazing and nutritious chia seeds are very delicate in flavour.
For its preparation I used a home made almond milk with organic vanilla powders, aromatic and tasty.

I also used two of my favourite products for morning energy boost, maca and baobab powder.



 Here is the ingredients list for chia pudding:


3 tbsp of chia seeds
cup of home made almond milk ( or any plant milk)
1/2 tsp organic vanilla powder
1 tsp maca powder

1 vegan coconut cream ( Isola Bio organic)


For salted caramel :
6 organic dates
1 tsp of baobab powder
pinch of himalayan salt






METHOD:

1. Soak chia seeds overnight in plant milk, mixed with maca powder and vanilla powder.
2. To make salted caramel, soak dates in warm water for 10-15  min. When soft blend them in high speed blender until smooth, together with salt and baobab powder.
3. Whipped the coconut cream ( if you wish add some sweetener).
4. Serve together with nuts and fruits.

Enjoy!



Desery na bazie tych bardzo niesamowite i pożywnych nasion Chia są bardzo delikatne w smaku, i są super pożywne.
Do jego przygotowania użyłam mleka migdałowego, wykonanego w domu wykonane z zodatkiem wanilii.

Ja również dodałam dwa z moich ulubionych produktów na doładowanie witaminy C i energii z same rana, maca i baobab moji ulubieńcy.


Oto lista składników na chia pudding:

3 łyżki nasion Chia
szklanka domowego mleka migdałowego (lub innego mleka roślinnego)
1/2 łyżeczki proszku waniliowego 
1 łyżeczka proszku maca

1 krem kokosowy do zrobienia bite smietany


Do karmelu:
6 daktyli  
1 łyżeczka proszku baobab
szczypta sól himalajskiej



METODA:

1. Namoczyć nasiona chia przez noc w mleku roślin, wymieszać z proszkiem z macy i wanilią.
2. Aby zrobić karmel, moczyć daktyle w ciepłej wodzie przez 10-15 min. Gdy już będą miękkie zmieszać je w wysokiej prędkości blenderze na gładką masę, wraz z solą i sproszkowanym baobabem.
4. Ubij rem kokosowy na bitą śmietanę, dodaj słodzik jake lubisz jest mass ochotę.
5. Podawać razem z orzechami i owocami.

Smacznego!

Labels: , , , , , , , , , , ,