Asparagus risotto/ Risotto ze szparagami






This creamy and comforting asparagus risotto  makes a perfect quick warming dinner on a cold evening like today. 
This dish is also great when you have friends over, quick delicious and done in 30min.

Asparagus is full of fibre, antioxidants, amino acids and vitamins A, C, E and K, so make sure that you won't overcook it.





















This is perfect day after as well, so if you cook as much as me then you will have perfect lunch next day, and it is no so expensive. 


So to make enough for 4 you will need.

1 cup  risotto rice
3 cups of water/ chicken stock or vegetable stock
1 cup of coconut milk ( optional, you can add another cup of water)
100gr mushrooms
200gr asparagus
1 onion
2 cloves of garlic
2-3 tbsp coconut oil
salt/ pepper + spices of your choice

Preparation:

* if your risotto will get too thick add more water/ stock or milk






Przychodze wam dzis jeden z moich ulubionych przepisów, risotto ze szparagami. 

Uwielbiam szparagi!! A wy?

Kto by pomyślał ze kiedys unikałam ich jak diabeł święconej wody 😀

No ale nic. 

Przepis jest super prosty i wystarczy na 4 porcji. Czyli masz z głowy gotowanie na dwa dni 😀

Co potrzeba:

1 szklanka ryżu na risotto 
3 szklanki wody badz bulionu 
1 szklanka mleka kokosowego ( moze byc woda jak nie lubicie)
100 gr pieczarek
200 gr szparagów
1 cebula
2 zabki czosnku 
2-3 łyżki oleju kokosowego 
Sól pieprz 


Jak zrobic: 
W dużym naczyniu rozgrzać olej kokosowy i smażyć cebule, pieczarki i czosnek aż zmiękną.  
Dodaj ryż i wodę / bullion
Gotuj przez 10 min i dodaj mleko kokosowe.
Zmniejsz ogień do i gotuj kolejne 10 min mieszkając aż ryż bedzie miękki. 
Dodaj pocięte szparagi i gotuj kolejne 10 min 
Posyp parmezanem badz pietruszka 



Labels: , , , , , , , ,