This creamy and comforting asparagus risotto makes a perfect quick warming dinner on a cold evening like today.
This dish is also great when you have friends over, quick delicious and done in 30min.
Asparagus is full of fibre, antioxidants, amino acids and vitamins A, C, E and K, so make sure that you won't overcook it.
This is perfect day after as well, so if you cook as much as me then you will have perfect lunch next day, and it is no so expensive.
So to make enough for 4 you will need.
1 cup risotto rice
3 cups of water/ chicken stock or vegetable stock
1 cup of coconut milk ( optional, you can add another cup of water)
100gr mushrooms
200gr asparagus
1 onion
2 cloves of garlic
salt/ pepper + spices of your choice
Preparation:
- In the big pan sauté onions, mushrooms and garlic (cloves) until soft
- Add rice and cover with water/ stock
- cook for 10 min, add coconut milk
- reduce the heat to medium add and continue to boil for 10 min until rice is soft
- add chopped asparagus, cover the pan and cook another 10min
- serve with parmesan, fresh parsley or whatever you fancy
* if your risotto will get too thick add more water/ stock or milk
Przychodze wam dzis jeden z moich ulubionych przepisów, risotto ze szparagami.
Uwielbiam szparagi!! A wy?
Kto by pomyślał ze kiedys unikałam ich jak diabeł święconej wody
No ale nic.
Przepis jest super prosty i wystarczy na 4 porcji. Czyli masz z głowy gotowanie na dwa dni
Co potrzeba:
1 szklanka ryżu na risotto
3 szklanki wody badz bulionu
1 szklanka mleka kokosowego ( moze byc woda jak nie lubicie)
100 gr pieczarek
200 gr szparagów
1 cebula
2 zabki czosnku
2-3 łyżki oleju kokosowego
Sól pieprz
Jak zrobic:
W dużym naczyniu rozgrzać olej kokosowy i smażyć cebule, pieczarki i czosnek aż zmiękną.
Dodaj ryż i wodę / bullion
Gotuj przez 10 min i dodaj mleko kokosowe.
Zmniejsz ogień do i gotuj kolejne 10 min mieszkając aż ryż bedzie miękki.
Dodaj pocięte szparagi i gotuj kolejne 10 min
Posyp parmezanem badz pietruszka
Labels: bezglutenowe, dinner, gluten free, jem zdrowo, kolacja, mains, obiad, recipes, risotto