Berry crumble, no sugar & no gluten? Wegańskie, bezglutenowe crumble owocowe

This recipe for those of you in need of an easy breakfast or dessert recipe that you can make in under 30minutes



Now what makes this dish so special? Well, it takes the classic oats to transform this it into a completely new and super delicious version of the original crumble.





It has the perfect amount of sweetness ( well for me but you can add extra sweeter), and you can simply eat this right out of the baking dish. I promise –you will love it!




Ingredients 

2-4 apples
1 cup of berries
1 cup of rice
2 cups of coconut milk
1 tsp of cinnamon
1/2 tsp of vanilla powder

for the crumble
1 cup of gluten free oats (blended to flour)
1 cup of desiccated coconut
1 tbsp baobab powder
4 tbsp coconut oil

*optional sweetener of your choice


Method:

1. Preheat the oven to 180C.
2. Bring milk to a simmer in a saucepan. Stir in rice, cinnamon and vanilla ( and sweetener if you want) until creamy. 
3. Grate the apples. In 20cm x 20cm ovenproof baking dish, put the apples and berries on the bottom, cover with cooked rice.
4. To make crumble, melt coconut oil mix with oat flour and coconut. Sparkle over the berries.
5. Bake until golden brown ( 15min).
6. Serve with coconut yoghurt.
Enjoy!







Kochani dzis mam dla was przyszły przepis na crumble jagodowe. Pyszne na deser badz sniadanie i super szybkie złe zrobieniu. 

Składniki 

2-4 jabłka startych
1 szklanka jagód badz owoców mrożonych ( użyłam mrożone)
1 szklanka ryżu 
2 szklanki mleka kokosowego badz innego mleka roślinnego
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki wanilii

Na crumble:
1 szklanka płatków owsianych bezglutenowych zmiksowanych na make
1 szklanka wire kokosowych
1 lyzka sproszkowanego baobabu
4 łyżki oleju kokosowego

*mozna dosłodzić jeśli sie ma ochote. 


Metoda:

  1. Piekarnik nagrzać do 180 St
  2. Mleko zagotować z ryżem, cynamonem i wanilia aż zgęstnieje 
  3. Jabłka starte wyłożyć w żaroodpornym naczyniu razem z jagodami i ryżem  ( 20cm na 20cm ).
  4. Zrób crumble poprzez roztopienie oleju kukosowegi i wymieszaniu go z reszta skaldnikow. Rozsypać po gorze i piec ok 15 min aż do zobrazowania. 
Smacznego









Labels: , , , , , , , ,